Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش > فناوری - سینا پرس نوشت: تیمی از پژوهشگران موفق شدند با کمک عینک‌های سه‌بعدی ویژه مایکروسافت و هوش مصنوعی، امکان تماشای مسابقات فوتبال را از شبکه یوتیوب به‌طور زنده و سه‌بعدی روی میز کار یا میز آشپزخانه یا هر سطح صاف دیگری فراهم کنند.

 

رقابت‌های جام جهانی فوتبال پنج‌شنبه این هفته در کشور روسیه آغاز می‌شود و تب فوتبال به مدت یک ماه تمام جهان را در خود خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از طرفداران و فوتبال برای تماشای این رویداد مهم ورزشی به روسیه سفرکرده‌اند و میلیون‌ها نفر نیز از تلویزیون خانه‌های خود نظاره‌گر این رقابت‌ها خواهند بود. حال تصور کنید که به کمک فناوری قادر به تماشای سه‌بعدی مسابقات به‌طور زنده و روی میز آشپزخانه خود باشید.

فناوری جدیدی به طرفداران فوتبال این امکان را می‌دهد که پخش زنده این مسابقات را از طریق شبکه یوتیوب به فضای مجازی سه‌بعدی تبدیل کرده و میز آشپزخانه را به شکل زمین فوتبال که مسابقه موردنظر به‌طور زنده در آن در حال برگزاری است، تماشا کرده و احساس حضور در استادیوم را داشته باشند.

نکته کلیدی این فناوری، رویکرد یک شبکه عصبی کانولوشن است (convolutional neural network) است که در آن یک نوع از الگوریتم هوش مصنوعی مشابه و مانند بخشی از مغز که پردازش داده‌های تصویری پردازش می‌شود، مدل‌سازی شده است.

این شبکه دوازده هزار تصویر دوبعدی از بازیکنان جام جهانی را از بازی کامپیوتری FIFA در اختیار گرفته و از آن‌ها در کنار داده‌های مربوط به تصاویر سه‌بعدی از بازی به دست استفاده کرده و با کمک این اطلاعات و ویدئوی پخش مستقیم بازی از طریق یوتیوب، آن را به‌صورت مجازی روی میز آشپزخانه یا فضای مشابه بازسازی می‌کند.

در زمان پخش فیلم، سیستم دقیقاً پیش‌بینی نقشه‌های عمق و حرکت را برای هر بازیکن و ترکیب آن‌ها با فیلم‌های رنگی برای بازسازی هر بازیکن به‌صورت سه‌بعدی انجام می‌دهد. پس‌ازآن بازیکنان روی یک زمین فوتبال مجازی قرار می‌گیرند که به کاربران اجازه می‌دهد شاهدبازی به‌طور زنده از زوایای مختلف و به‌طور سه‌بعدی باشند.

پژوهشگران این فناوری را با استفاده از عینک‌های ویژه سه‌بعدی مایکروسافت با عنوان Microsoft's HoloLens smart glasses مورد آزمایش قرار داده و بازی‌های ویدئویی فوتبال و همچنین مسابقات واقعی را به‌طور سه‌بعدی روی میز مشاهده کردند. لازم به توضیح است که این فناوری هنوز کامل نبوده و دارای نواقص زیادی است که باید برطرف شود. برای نمونه این نرم‌افزار هنوز برای بازسازی و تشخیص موقعیت توپ در زمین مسابقه دچار مشکل شده و همچنین تنها امکان دیدن مسابقه از دو طرف طولی زمین فوتبال وجود دارد و امکان دیدن بازی از زاویه پشت دروازه هنوز امکان‌پذیر نیست.

این فناوری هنوز نیازمند اصلاح و بهبود است و علاوه بر تماشای مسابقات فوتبال، می‌توان از آن برای دیدن رویدادهای هنری مانند تئاترها و کنسرت‌ها نیز استفاده کرد.

 

5656

 

کلید واژه‌ها : جام جهانی 2018 - ماشین هوشمند - ابزار هوشمند - خانه هوشمند - هوش مصنوعی - جام جهانی -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: جام جهانی 2018 خانه هوشمند هوش مصنوعی جام جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۴۷۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای تماشای بازیگران ترکیه‌ای یا قصۀ شمس و مولانا؟

   عصر ایران؛ رضا صائمی- نمی‌توان دل‌بستۀ هنر و ادبیات ایران‌زمین بود و به تماشای فیلم «مست عشق» وسوسه نشد. قصۀ رابطۀ شمس و مولانا آن‌قدر حیرت‌انگیز و پر رمز و راز و پرکشش است که تماشای «مست عشق» به قصد رمزگشایی آن می‌تواند هر علاقه‌مند به عرفان را به سالن‌های سینما بکشاند.

   با این حال وقتی به تماشای فیلم به سینمای آزادی رفته بودم، از پچ‌پچ و واکنش‌های برخی از تماشاگران اطرافم دریافتم گویی برخی بیشتر برای تماشای بازیگران ترکیه‌ای به تماشای فیلم آمده بودند و با دیدن آنان بر پرده سینما یا کنار بازیگران ایرانی فیلم به وجد آمده و درباره حضور آنها در فلان سریال ترکی حرف می‌زدند.

    البته یکی از عناصر و عوامل مهم جذب مخاطب و رونق گیشه و فروش هر فیلم، حضور ستارگان سینمایی و بازیگران محبوب در آن اثر است. چنان‌که برای بسیاری از مخاطبان حضور شهاب حسینی و پارسا پیروزفر در این فیلم و هم‌بازی شدن آنها یکی از انگیزه‌های مهم تماشای فیلم است و این فی‌الذات چیز بدی نیست و البته حضور یک ستاره سینمایی خارجی هم می‌تواند به همین اندازه جاذبه داشته باشد اما اینکه برخی از تماشاگران ایرانی تنها به حضور بازیگران ترکیه‌ای در فیلم بیش از قصه آن توجه کنند عجیب است.  آن هم قصۀ دو تن از مفاخر و مشاهیر ایرانی که حیرت‌انگیزترین شخصیت‌ها در تاریخ و ادبیات کهن فارسی‌اند.

   به گمانم آنچه در فیلم «مست عشق» بیش از بازیگران آن چه ترکیه‌ای و چه ایرانی مهم است خود شخصیت‌های اصلی قصه‌اند یعنی شمش و مولانا. شخصیت‌هایی که دراماتیک و سینمایی نیستند بلکه واقعی‌اند. شخصیت‌هایی که باید قدر ببینند و بر صدر نشینند.

  اساسا فیلمی از جنس «مست عشق» ساخته شد تا دو تن از مهم‌ترین شخصیت‌های تاریخ ادبیات ما به مردم معرفی شود. شخصیتی که آوازه‌شان جهانی شده و در وطن خودمان کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند. این‌که حضور بازیگران ترکیه‌ای و حتی ایرانی تنها انگیزه تماشای «مست عشق» باشد ضد فیلم است.

    فیلمی که از زبان شمس و مولانا بر خودشناسی تاکید می‌ورزد تا بتوان از ظواهر دنیوی عبور کرد و به درک باطن جهان و جان خویش رسید. البته فیلم این ظرفیت ذائقه‌پذیری را در خود دارد و تماشای با‌بصیرت آن می‌تواند به تماشاگر کمک کند تا از ظاهر پرستی عبور کند.

   با این همه چنان که اشاره شد این واقعیت غیر قابل انکار است که کثیری از تماشاگران ایرانی به شوق تماشای بازیگران ترکیه‌ای به دیدن «مست عشق» می‌روند و این در حالی است که  «بنسو سورال» یکی از بازیگران ترکیه‌ای این فیلم گفته است حضور در این فیلم و حسن فتحی او را متحول کرده و بعد از این در هر نقشی بازی نمی‌کند.

   ضمن اینکه از حیث بازیگری، بازیگران ما در سطح بالاتری قرار دارند و تماشایی‌ترند. گرچه مهم‌ترین مولفه و عنصر جذابیت و تماشایی بودن «مست عشق» نه بازیگران آن که دو شخصیت اصلی و واقعی آن یعنی شمس و مولاناست.

     هیچ مایه و سرمایه ای برای تبلیغ«مست عشق» به اندازه خود این شخصیت نیست و کاش هر فیلمی را به تناسب جایگاه سوژه‌اش به تماشا بنشینیم نه چیدمان و ترکیب بازیگرانش. نمایش تصویری قصه شمس و مولانا کافی است تا از تماشای «مست عشق» سرمست شویم.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: «مست عشق» نیامده رکورد فروش روز اول سینمای ایران را شکست

دیگر خبرها

  • برای تماشای بازیگران ترکیه‌ای یا قصۀ شمس و مولانا؟
  • مارتین آنسلمی در مسیر موفقیت؛ بیلسای بعدی آرژانتین کیست؟
  • هدیه بزرگ به چادرملو در جام حذفی
  • تاج: میزبانی تایلند عالی بود
  • چگونه سینک آشپزخانه را بدون مواد شوینده شیمیایی تمیز و درخشان کنیم؟
  • اعلام زمان قرعه‌کشی مرحله بعدی جام حذفی
  • روزگار متفاوت زنان اراکی
  • رویداد روز جهانی مالکیت فکری برگزار می‌شود
  • حریق در آشپزخانه هتل در اطراف حرم مطهر رضوی
  • رایگان شدن تماشای بازی مس رفسنجان و پیکان تهران در جام حذفی