Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@01:56:47 GMT

فرصتی برای تماشای آثار سه هنرمند

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۲۳۱۶۰

فرصتی برای تماشای آثار سه هنرمند

قرار است نمایشگاهی از آثار بهرام دبیری، محمود زنده‌رودی و عین‌الدین صادق‌زاده در موزه گالری «دیدی» (شهرستان نور مازندران) برپا شود.

به گزارش ایسنا، در این نمایشگاه که از ۲۴ اسفندماه برپا خواهد شد، بهرام دبیری ۱۲ اثر کلاژ خود را که بر مبنای پاساژبندی مینیاتور اجرا شده به نمایش خواهد گذاشت.

او در این‌باره می‌گوید: این یک نمایشگاه پیش بینی نشده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نمایشگاه ۱۲ کلاژ ارائه می‌کنم که مجموعه‌ای از کلاژ نوشته، یادداشت، شعر و عکس است و بنیاد آن بر مبنای تقسیم بندی‌ها و پاساژبندی‌های مینیاتور انجام شده است، چیزی که در این سال‌ها بر روی آن فکر و کار می‌کنم.

همچنین در این نمایشگاه محمود زنده رودی (زنده) هنرمند ایرانی مقیم فرانسه دوازده «جامه حرز» با عنوان «لباس طلسم شکن» به نمایش خواهد گذاشت.

این آثار حاصل چند سال کار زنده‌رودی است؛ جامه طلسم شکن یا به اصطلاح «حرز» البسه‌ای است که پیشینیان برای دفع آفات و بلایا به تن می‌کردند. هنروران دیرین، این جامه‌های مزین شده به اشکال و نوشته‌ای نه چندان خوانا، با حروف و اعداد نامنظم شبیه به حروف ابجد و وردهای مختلف را به پادشاهان و جنگجویان هدیه می‌کردند تا آنان را از گزند بدی‌ها در امان بدارند.

زنده رودی، این‌بار به باورهای گذشتگان پرداخته و با استفاده از تکنیک‌های سبک سقاخانه از جمله شیوه مُهر زدن، کلیشه، حکاکی، خطاطی و بازی با اعداد این جامه‌های طلسم شکن را به وجود آورده است.

عین‌الدین صادق زاده هنرمند خوشنویسی و نقاشی ـ خط هم در این نمایشگاه ده اثر از آثار جدید خود را به نمایش می‌گذارد.

او درباره این آثار توضیح داده است: من ۵  اثر از مجموعه «سرخوشی‌ها» را با تکنیک اکریلیک مایع روی مقوا و ۵ اثر از مجموعه بوم‌های بزرگم را که تا حالا جایی به نمایش در نیامده و همگی جدید هستند در  این نمایشگاه ارائه می‌کنم.

مجموعه فرهنگی، هنری «دیدی»، اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۵ با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و مدیریت علی توسلی (مجموعه‌دار) در شهرستان نور استان مازندران افتتاح شد.

طبق اعلام؛ این موزه ـ گالری در حال حاضر بیش از هزار و ٨٠٠ اثر از هنرمندان معاصر ایران را نگهداری می‌کند.

علاقه‌مندان می‌توانند تا ۳۱ فروردین ۹۷ هر روز از ساعت ١٠ صبح تا ١١ شب از این آثار در مجتمع فرهنگی-هنری دیدی به نشانی کیلومتر ٩ جاده محمودآباد- نور، ایزدشهر دیدن کنند.

نمونه‌ای از اثر بهرام دبیری

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۲۳۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره گنجینه‌های موزه مرکزی آستان قدس رضوی گفت: گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی با به نمایش گذاشتن ۷ تابلوی نقاشی به زیور آثار جدیدی از هنرمندان ارادتمند به ساحت مقدس رضوی آراسته شد.

عبدالحسین ملک جعفریان، تابلوی «خوشنویسی و تذهیبِ سوره مبارکه قدر» اثر رضا بیداریان و طیبه رامشینی خلق شده به سال ۱۳۸۸، تابلوی رنگ و روغن روی بوم «یتیم نوازی حضرت علی علیه السلام» اثر مهناز روزبهانی خلق شده در سال ۱۳۸۶، تابلوی اکریلیک روی مقوای بدون اسید با موضوع «سرور نقاره ها» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۴، تابلوی «عزت خون» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۰ را ۸ اثری معرفی کرد که به تازگی در گنجینه هنر‌های تجسمی به نمایش درآمده است.

وی با معرفی دیگر آثار افزوده شده به این گنجینه افزود: دو تابلوی رنگ روغن روی بوم با موضوع «طبیعت بی جان» اثر عبدالحسین محسنی کرمانشاهی و استاد حسین شیخ که در سال ۱۳۶۹ و ۱۳۶۲ به تصویر درآمده و تابلوی اکریلیک روی مخمل «نقاشی گل و مرغ» اثر مجید الهی خلق شده در سال ۱۳۹۲ نیز به تازگی در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفته است.

تجمیعی از آثار هنرمندان
در گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی، آثاری، چون «آب گیر سَن مارکو، ونیز – ایتالیااثر ویلیام جیمز  که در فاصله سال‌های ۱۷۶۱ تا ۱۷۷۱ در انگلستان فعالیت هنری داشته، شش تابلو  «منظره» اثر فرانچِسکو دِ نیکولا هنرمند ایتالیایی که از ۱۸۸۲ تا ۱۹۵۸ می‌زیسته است، در معرض بازدید قرار دارد.

همچنین در این گنجینه از هنرمندان به نام اروپایی متعلق به نیمه قرن ۱۸ تا نیمه قرن ۲۰ میلادی آثاری موجود است که در فاصله سال‌های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۶ از گالری هُنر «ایسِدرا» در رُم-ایتالیا، گالری «ویلیامز» و گالری «الکساندر» در  لندن- انگلستان خریداری شده است.

از میان آثار هنرمندان ایرانی موجود در این گنجینه نیز می‌توان به آثار محمّد غفاری یا «کمال الملک» (۱۲۲۶ تا ۱۳۱۹) با نام‌های «پول، روستایی از توابع بخش کُجور، استان مازندران»، «رودخانه شیلات فرحآباد مازندران»، «جلگه صفیآباد اشرف مازندران»، «پل رودخانه تجن- ساری، مازندران»، نقاشی قهوه خانه‌ای با موضوع «وقایع کربلا در دهم محرّم سال ۶۱ ق.» و آثاری از محسن سهیلی، میر عبدالرضا دریابیگی، رضا بدرالسماء، زهره مهانی منش، رسول شفقتی، عبدالحسین محسنی کرمانشاهی، یگانه قدیریان و مهدی فرخی اشاره کرد.

علاوه بر تابلو‌های نقاشی، آثار منبت کاری چوب استاد حیدر نیکنام (۱۲۹۵ تا ۱۳۷۴) و محمدرضا توسلی گلپایگانی (متولد ۱۳۱۰) و مجموعه آثار قلمزنی و برجسته کاری روی مس اثر استاد محمّد اعتزازی نیز زینت بخش گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی است.

گنجینه هنر‌های تجسمی موزه رضوی  که در هشتم تیر سال ۱۳۷۸ خورشیدی تأسیس شد،  اکنون یکی از موزه‌های هنر در شمال شرق ایران به شمار می رود که مجموعه‌ای از آثار هنرمندان نامدار ایران و جهان را در معرض دید علاقه‌مندان قرار داده است.

دیگر خبرها

  • فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • کرمان در ایام شهادت امام صادق(ع) میزبان شهدای گمنام است
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • برپایی نمایشگاه و کارگاه رودوزی‌های سنتی در موزه بزرگ خراسان
  • برنامه ریزی نمایشگاه آثار موزه ایران در آذربایجان شرقی
  • «نیست‌وَش» افتتاح شد/ تخیلی که بر مبنای خیال صورت می‌گیرد
  • «هفت» نیامده رفت!
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات
  • برپایی نمایشگاه آثار هنرجویان هنرستان فاطمه الزهرا (س) در لارستان + تصاویر
  • «آرامش در سکوت» هنرمند ناشنوا برپا می‌شود